کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه
مشاهده نقد و بررسی این کتابکتاب صوتی سقوط قسطنطنیه با عنوان اصلی Johannes Angelos رمانی تاریخی و عاشقانه از میکا والتاری نویسنده فنلاندی، در مورد واقعه تاریخی سقوط قسطنطنیه به دست سلطان محمد فاتح Mehmed II پادشاه عثمانی است.
کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه
نویسنده در بستر روایت واقعه تاریخی سقوط قسطنطنیه و انقراض امپراتوری روم شرقی Byzantine Empire ، ماجرایی عاشقانه و غم انگیزی را به تصویر کشیده است که مخاطب را در ادامه خواندن کتاب و یا شنیدن کتاب صوتی مشتاق کرده به طوریکه تا پایان با داستان همراه می شود
راوی داستان در کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه مردی مسیحی به نام ژان آنژ، ملقب به جان آنجلوس است که قبل ماجرای جنگ، بعنوان اسیر جنگی در دربار عثمانی و نزد سلطان مراد دوم و پس از او نزد پسرش، محمد دوم (محمد فاتح) خدمت میکرده اما از فرصتی استفاده کرده و از عثمانی فرار میکند
کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه از جایی شروع می شود که آنجلوس با دوشیزه ای به نام آنا نوتاراس در قسطنطنیه ملاقات می کند و آنها دلباخته هم می شوند.
در ادامه این رمان تاریخی عاشقانه ، اتفاقات غافلگیر کننده ای رخ میدهد که شرح آنها موجب افشای داستان خواهد شد و توصیه می شود کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه را بشنوید تا هم با جزئیات بی نظیری از ماجرای فتح استانبول و سقوط امپراتوری روم شرقی آشنا شوید و هم عاشقانه ای زیبا و غم انگیز را بشنوید.
کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه رمان تاریخی عاشقانه به مدت 27 ساعت در یک فایل زیپ به حجم 368 مگابایت آماده دانلود است
مقدمه کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه را بشنوید
معرفی نویسنده کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه
میکا والتاری نویسنده کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه در سال ۱۹۰۸ در شهر هلسینکی فنلاند در یک خانوادهٔ متوسط زاده شد.
او دانش آموخته رشته فلسفه از دانشگاه هلسینکی بود اما پس از آن فراغت از تحصیل به فرانسه رفت و در مطبوعات فرانسه به کار مشغول شد. پس از آن وقت خود را بیشتر صرف نوشتن داستانهای تاریخی کرد.
داستانهای او که بر گرفته از رخدادهای تاریخی و و پندارهای شخصی است ، مورد توجه و استقبال منتقدین و مخاطبین قرار گرفت و به زبانهای گوناگون ترجمه شدند
کتاب های میکا والتاری
- سینوهه (ترجمهٔ ذبیحالله منصوری)
- کتاب سقوط قسطنطنیه
- میکائیل پزشک سلطان سلیم
- فرشتهٔ سیاه
- مارکوی رومی
- اتروسکان
- راز مملکت
- مینوتوس همپرس (مشاور) نرون
- مردی بالای صلیب
مختصری در مورد تاریخ و اهمیت سقوط قسطنطنیه
برای درک بیشتر اهمیت رخدادهای تاریخی در کتاب صوتی سقوط قسطنطنیه شرح مختصری از این رویداد مهم تاریخی پیشکش میگردد
این شهر باستانی که در ابتدا توسط یونانیان بنا شده بود و بیزانتیوم نام داشت در سال ۱۹۶ میلادی جزئی از فتوحات رومیان شد و زمانی که در سال ۳۳۰ میلادی کنستانتین، پایتخت خود را از شهر رم به این مکان منتقل کرد نام شهر به کنستانتینوپول یعنی شهر کنستانتین تغییر نام یافت.
نامی که اعراب به آن، قسطنطنیه می گفتند.
همه خلفا و سلاطین اسلامی در آرزوی فتح قسطنطنیه بودند که افزون بر منافع مادی از نظر سیاسی هم این شهر به نوعی پایگاه اصلی مسیحیان اروپا بود که در مجاورت مسلمانان قرار داشت.
فتح این شهر به مثابه گشوده شدن راه اروپا برای فتوحات بیشتر بود.
اولین حملات مسلمانان از سال ۶۵۳ میلادی (۳۳ هجری) آغاز شد. حملات مسلمانان در زمان خلفای اموی و عباسی نیز ادامه یافت و محاصره هایی که گاه تا چندین سال به طول می انجامید نتوانست آسیب جدی به قسطنطنیه وارد کند.
چرا که این شهر دیوارهایی غیرقابل نفوذ و موقعیتی استثنایی داشت که کمک رسانی را برایش تسهیل می کرد.
با گذر زمان آرزوی فتح کنستانتین ، رویایی غیر قابل دستیابی شده بود و برخی فتح آن را در آخرالزمان توسط مهدی موعود علیه السلام می دانستند. اما با ظهور عثمانیان و با دستگاه فتح غیر قابل کنترل آنها این مساله محقق شد.
اگرچه فتح استانبول پایان یک ماجرای طاقت فرسا و افسانه ای شیرین برای مسلمانان بود اما شروعی غیر قابل پیش بینی برای جهان را رقم زد.
فتح این عروس شهر جهان و پایتخت دیرین بزرگترین امپراتور دیرپای تاریخ، خط سیر تاریخ جهان را دگرگون کرد.
با افتادن تنگه بسفر و مسیر دریای سیاه و مدیترانه به دست عثمانیان، مسیر بازرگانی اروپا با مشرق زمین به کلی مسدود شد و اقتصاد جنوا و ونیز و پرتغال و اسپانیا و بسیاری از ممالک دیگر با بحران جدی مواجه شد.
اروپاییان که از نظر نظامی در برابر ترکان درمانده شده بودند دست به کار شدند تا مسیرهای جدیدی را برای تجارت با مشرق زمین پیدا کنند.
این دوره از تاریخ اروپا که به عصر اکتشافات دریایی معروف است منجر به کشف قاره آمریکا توسط کلمب (۳۹ سال بعد) دور زدن واسکوداگاما از دماغه امید نیک (۴۴ سال بعد) و سفر دور دنیای ماژلان (۶۸ سال بعد) شد که از نتایج آنی و بلند فتح استانبول بود
کشف آمریکا که موجب سرازیر شدن ثروت هنگفت از آنجا به اروپا شد و کشف دماغه امید نیک و اتصال اقیانوس اطلس به اقیانوس هند از منتها الیه آفریقا که سرآغاز رسمی پدیده استعمار به حساب می آید
ضربه عاطفی اروپاییان از حادثه سقوط قسطنطنیه که منجر به ایجاد جنبش علیه مسلمانان و نهایتا سقوط کامل اندلس اسلامی گردید (۳۹ سال بعد) و تبعاتی که این موارد در خط سیر جهان داشت ما را به اهمیت این فتح الفتوح واقف می سازد
مساله مهم تر اینکه بسیاری از دانشمندان این شهر، قبل و بعد از محاصره، استانبول را به مقصد ایتالیا ترک کردند.
گفته می شود آنان کتب بسیاری از علوم و ادبیات یونان باستان را با خود به ایتالیا منتقل کردند که با تکمیل صنعت چاپ در سال ۱۴۵۷ کمک بزرگی به انتشار این آثار صورت گرفت که سرآغاز اومانیسم بود.
اغراق نیست اگر اروپاییان، سقوط قسطنطنیه را نقطه عطفی در پایان قرون وسطی و آغاز رنسانس دانسته اند
مشاهده نقد و بررسی این کتاب