کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی

کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی ترجمه محمدجعفر مصفا

مشخصات محصول

خلاصه کتاب

در کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی ترجمه محمدجعفر مصفا موضوعاتی مانند لذت، خشم، نفرت، ترس، آزمندی، تضاد، تیرگی و آشفتگی ذهن و بعضی موضوعات دیگر مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته است؛ و آنچه می تواند انسان را از این مسائل آزاد گرداند، نگاه در سکوت است

تهیه محصول

خرید محصول مجازی
MP3-ZIP 300 مگابایت
30,000 تومان
پس از خرید محصول فایل برای شما ارسال خواهد شد

کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی

مشاهده نقد و بررسی این کتاب

در کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی ترجمه محمدجعفر مصفا موضوعاتی مانند لذت، خشم، نفرت، ترس، آزمندی، تضاد، تیرگی و آشفتگی ذهن و بعضی موضوعات دیگر مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته است؛ و آنچه می تواند انسان را از این مسائل آزاد گرداند، نگاه در سکوت است

کریشنامورتی عارف هندی برای خروج انسان از دام خود یک راه عرضه می کند، و هر چه دیگر می گوید مقدمه ای است برای آموختن همان یک راه- و آن هنر نگاه کردن به واقعیت است.

کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی ترجمه محمدجعفر مصفا
کتاب صوتی نگاه در سکوت از کریشنا مورتی ترجمه محمدجعفر مصفا

مقدمه محمدجعفر مصفا مترجم کتاب صوتی نگاه در سکوت

عنوان انگلیسی کتاب سخنرانی ها و گفت وگوها Talks and Dialogues است. این عنوان بیان کننده اصول مطرح شده در کتاب نیست – بیان کننده هیچ چیز نیست.

موضوعاتی از قبیل لذت، خشم، نفرت، ترس، آزمندی، تضاد، تیرگی و آشفتگی ذهن و بعضی موضوعات دیگر مورد بحث و گفت و گو قرار گرفته است؛ و آنچه می تواند انسان را از این مسائل آزاد گرداند، نگاه در سکوت است

و اما توضیحاتی درباره این کتاب و کتاب های دیگر نویسنده:

آثار کریشنامورتی، ریز و درشت حدودا سی جلد می شود. ولی به راحتی می توان همه آنها را در کتاب مثلا سیصد صفحه ای تدوین کرد – أنهم نه بطور خلاصه و فشرده، بلکه با تفصیل و ذکر جزئیات.

از همین تعداد آثاری که از او به فارسی ترجمه و منتشر شده است به خوبی می توان دریافت که او هم چون مولوی – چند اصل کلی را در نظر دارد و تمام حرفش بر سر همین چند اصل است که به صورت های مختلف تکرار می شود.

و این برای ما خوانندگان تنوع طلب و دانش پند که عادت به انبار کردن دانش داریم، کمی۔ شاید هم زیاد ملالت آور است.

اما کریشنامورتی نه دانشمند است و نه میانه ای -در این امور- با دانش دارد و نه در بند ملالت و پسند یا عدم پسند من و تو!

برای ویران کردن حصار خود در اصل و در واقع او یک راه عرضه می کند، و هر چه دیگر می گوید مقدمه ای است برای آموختن همان یک راه- و آن هنر نگاه کردن به واقعیت است.

“خود”، “من” یا نفس حاصل احولیت با دو گانه اندیشی است و ذهن هنگامی اسیر احولیت می گردد که به جای نگاه کردن به واقعیت، از آن یک معنا و تعبیر ذهنی می سازد و آن تعبیر را به جای واقعیت می گیرد.

تمام کوشش کریشنامورتی در همه آثارش و مخصوصا در این اثر، برای خارج کردن ذهن انسان از احولیت است. ذهنی که از احولیت خارج گردد نه من در آن باقی مانده است و نه حقارت

و اما نقدی بر اولا توضیح و ترسیم او از صورت وضعیت انسان ثانیا چگونگی راهی که برای نگاه کردن صحیح و خروج از دام “خود” عرضه میکند

در توضیح مسائل، نه تضادی در حرف های او دیده می شود و نه هماهنگی- من ندیدم. اما توضیح و ترسیمش نه چندان کامل است و نه مرتبط – مرتبط به معنای توضیح عادی

در هر سخنرانی یک موضوع خاص. مثلا ترس را توضیح می دهد و می گذرد.

ترسیمش صورت مقالات قصار را دارد. یکی از کتاب های نسبتا مرتبط موضوعی او همین کتاب است . اگر درست به یادم مانده باشد مرتبط ترین آنها همین است

درباره چگونگی خروج از حصار “خود” نیز نارسانی های اساسی -نه اشتباه – در حرف های او می بینم، مخاطب حرف های او، به قول ما انسانهای هویت فکری هستند.

ولی او به این انسان چیزی می گوید و از او انتظاری دارد که فقط می توان از یک انسان رها شده و سالم انتظار داشت.

مثلا می گوید ذهن شما در صورتی می تواند واقعیت قضایا را آنطور که هست نگاه کند که فارغ از هرگونه نظریه، تصویر، قضاوت و پیشداوری باشد …

یا می گوید ارتباط بین من و شما هنگامی ارتباط به معنای واقعی است که ذهن ما از موضع پیشداوری و به طور کلی از زمینه و قالب شخصیتی عمل نکند.

این یک انتظار ایده آلیستی است. اگر من می توانستم از یک موضع سفید، یعنی بدون هرگونه نظریه و پیشداوری به حرفهای تو یا هر کس دیگر گوش کنم،در پایان راه بودم و نیازی به گوش کردن این چیزها نداشتم.

این حرف درست مثل آن است که به کسی بگویند تو به شرطی سالم خواهی بود که سالم باشی.

گمان می کنم این را اصطلاحا مصادره به مطلوب می گویند. یعنی واقعه دوم بشرطی اتفاق می افتد که واقعه اول اتفاق بیفند. واقعه اول هم به شرطی اتفاق می افتند که واقعه دوم اتفاق بیفتد. یعنی تحقق اولی موکول به تحقق دومی است و تحقق دومی موکول به تحقق اولی.

البته این یک واقعیت است که رهایی در ابتدای کار است، نه در انتها.

به قول مولوی

این دوئی اوصاف دیده احول است
ورنه اول آخر، آخر اول است

اما حتی درک همین واقعیت منوط به آگاهی های وسیع قبلی است، منوط به رفع انواع بندها و موانعی است که هم اکنون بر ذهن من بسته است و آن را در سنگینی و پیچیدگی شدیدی فرو برده است

مثلا یکی از موانع اساسی ما این است که احساس ناتوانی شدید می کنیم. احساس می کنیم در تیرگی درون خود گم شده ایم و راه به جایی نمی بریم.

حال اگر ندانم که در اوهام ساخته خودش گم شده در شروع کار وا می مانم و به خودم نمی بینم که حتی یک قدم بردارم

کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی ترجمه محمدجعفر مصفا
کتاب صوتی نگاه در سکوت نوشته کریشنا مورتی ترجمه محمدجعفر مصفا

فهرست مطالب کتاب صوتی نگاه در سکوت

  • مقدمه مترجم
  • رابطه صحیح
  • جزئیت و یگانگی
  • تضاد
  • لذت جوئی
  • ترس
  • ایده و واقعیت
  • خشونت
  • سیری در درون
  • خودشناسی
  • بدایت اندیشه
  • مشاهده کننده و مشاهده شونده

کتاب صوتی نگاه در سکوت به مدت 11 ساعت در یک فایل زیپ به حجم 320 مگابایت آماده دانلود است

 خریداران این کتاب دیگر چه خریدند

مشاهده همه
دیدگاه ها

لطفا دیدگاهتان را بنویسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد

من ربات نیستم *در حال بارگیری کپچا پلاس ...

زندگی و آثار كريشنا مورتی نویسنده، متفکر و عارف هندی تبار

زندگی و آثار كريشنا مورتی نویسنده، متفکر و عارف هندی تبار

زندگی و آثار كريشنا مورتی نویسنده، متفکر و عارف هندی تبار: نگارش زندگینامه‌ی كريشنا مورتی Jiddu Krishnamurti کسی كه معتقد بود بايد از محتويات ذهن شرطی، رها شد و فارغ از گذشته و خاطرات آن زيست، کار ساده‌اي نيست. به خصوص كه، كريشنا مورتی حتي براي‌ يك بار هم درباره‌ی زندگي خصوصي خود صحبت نكرد و سؤالاتي را كه در‌ اين زمينه از او پرسيده مي‌شد بي‌پاسخ مي‌گذاشت، زيرا پرداختن ‌اين گونه موضوعات – از جمله بيوگرافي خواني – را امري‌ ياوه و بيهوده مي‌دانست. البته برخی …

مشاهده نقد و بررسی این کتاب 2266 بازدید بدون دیدگاه