کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان شد و به عنوان تنها شهر ایران در بین 49 شهر از سراسر جهان با عنوان شهر خلاق خوراک قرار گرفت

Kermanshah has been recognized as he 37th creative city of gastronomy by UNESCO

پروژه معرفی شهرهای خلاق جهان Creative City(UCCN) از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد معروف به یونسکو UNESCO در سال 2004 راه اندازی کرد.

هدف این شبکه تقویت همکاری های بین المللی متقابل بین شهرهای عضو به منظور سرمایه گذاری در خلاقیت به عنوان محرک توسعه پایدار شهری و نشاط فرهنگی است.

موضوعات مورد ارزیابی در معرفی شهرهای خلاق جهان عبارتند از :

دفتر یونسکو در پاریس در 19 آبان ماه 1400 ، 49 شهر جهان را به عنوان شهر خلاق خوراک انتخاب کرد که کرمانشاهان هم به عنوان تنها شهر ایران در این لیست قرار دارد.

استان کرمانشاهان با حدود هشتاد نوع غذا و خوراک، یازده نوع نان، بیست نوع شیرینی و میان ‌وعده‌های مختص خود ظرفیت بسیار بالایی در حوزه خوراک دارد.

این استان ، به‌واسطه داشتن آب‌و هوای چهارفصل، فرهنگ، آداب‌ و رسوم و اقوام مختلف به‌عنوان «ایران کوچک» شناخته می‌شود.

در سفر به خطه کرماشا ، علاوه بر آثار تاریخی شگفت‌انگیز باقی‌مانده از دوران کهن و طبیعت بکر و چشم‌نوازش، در ارائه غذا و خوراک های اصیل محلی هم تنوع گسترده دارد

خوراکی هایی مانند «روغن کرماشانی»، «نان برنجی»، «کاک»، «خورشت خلال» و «دنده کباب» از جمله معروفترین خوراکی های کرمانشاه است.

مهمترین خوراک و غذاهای اصیل کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان

  • خورش خلال کرماشانی
کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
خورش خلال کرماشانی- شهر خلاق خوراک در جهان
  • دنده کباب
  • چلوگوشت
  • آبگوشت باغی
  • آبگوشت کرماشانی
  • آبگوشت غوره و گوجه فرنگی
  • خورش‌ کنگر
  • خورش سیب و آلبالو
کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان سیب آلو
خورش سیب آلو از غذتهای اصیل کرماشانی
  • خورش ونوشک با مرغ (خورش پسته کوهی)
  • خورش ونوشک با گوشت
  • ونوشک پلو
این مطلب را هم ببینید
بهترین کتاب ها در توسعه فردی و مدیریت به انتخاب دانشگاه هاروارد

ونوشک پلو - کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
  • ونوشک پلو
    • والک ‌پلو (والک ، کول = سیر کوهی یا تره کوهی)
    • سیب‌ پلو
    • رشته پلو کرماشانی
    • جرگ و بز
    • سورانه، بورانی پرخاصیت
    • کوکوی پاغازه، محبوب ترین غذای گیاهی بهاری
    کوکو پاغازه - کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    کوکو پاغازه – کرمانشا شهر خلاق خوراک در جهان
    • بورانی پاغازه
    • هلو کباب کوفته کرماشانی
    • کوفته‎ ریزه
    • کوفته شیرین
    • کوفته شامی
    • خوراک کدو حلوایی
    • دست پیچ کرماشانی
    • شلمین یا شلم آشی
    • آش بلغور
    • آش دوغ
    • آش ترخینه

    آش ترخینه کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    آش ترخینه کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    • آش ترخینه با ماش
    • آش هوروش
    • آش سورانه
    • آش کشک و بادمجان
    • آش عباسعلی
    آش عباسعلی - کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    آش عباسعلی – کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    • چنگال کرماشانی
    • نان کلانه کرماشانی
    • نان برساق (نان روغنی)
    نان برساق-کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    نان برساق شیرینی خوش مزه کرماشانی

    • شیرینی بژی
    • نان برنجی
    نان برنجی - کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    نان برنجی – کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    • نان شکری
    • نان خرمایی
    • کاک
    • شیراز (از دوغ)
    • روغن کرماشانی
    کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان
    کاک

    کرماشا اولین شهر ایران است که مطالعات برندینگ شهری آن در سالهای ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ توسط مدرسه سرمایه گذاری شهری ندیم به همت شهردار فرهیخته اش مهندس آرش رضایی به انجام رسید.

    گرچه زلزله سرپل ذهاب و تغییرات مدیریتی ، چند سال این اقدامات را به تعویق انداخت اما نهایتا، امسال مرحله تجاری سازی برندینگ شهری، با ثبت بین المللی این شهر در یونسکو بعنوان شهر خلاق خوراک و غذا و عضویت در شبکه شهرهای خلاق جهان آغاز گردید .


    مرحله تجاری سازی برندینگ شهری این پروژه حدود دوسال بطول خواهد انجامید سپس از محل ثروت آفرینی و درآمدهای پایدارش ، هم شهرداری ، هم شهر و هم مردمانش بهره مند خواهند شد .

    کوفته شیرین
    کوفته شیرین
    آش سورانه
    آش سورانه
    آش دوغ
    آش دوغ
    آش کشک
    آش کشک

    روغن کرمانشاهی مهمترین خوراک کرمانشاه شهر خلاق خوراک در جهان

    به دلیل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرایط خاص منطقه کرمانشا، روغن حیوانی یا روغن کرمانشاهی ، بسیار مرغوب و معروف شده است.

    یکی از عوامل موثر در عطر و طعم مخصوص روغن کرمانشاهی عمدتا ناشی از چرای گوسفندان از مراتع زاگرس و گیاهان و گل های خاص و خوشبو و طعم در این منطقه است.

    این مطلب را هم ببینید
    برترین رمان هایی که فیلم و سریال شدند

    روغن کرمانشاهی از شیر گاو و گوسفند به دست می‌آید و به عنوان بهترین نوع روغن زرد در ایران شهرت پیدا کرده و یکبار در میانه فصل بهار و یکبار در اواسط فصل پاییز توسط دامداران تولید می‌شود.

    روغنی که در فصل بهار تهیه شده به دلیل اینکه دام از مراتع سرسبز بهاری تغذیه کرده است، طعم و عطر بهتری دارد.

    روغن حیوانی از کره گاو یا گوسفند بدست می آید. به این صورت که از شیر گاو یا گوسفند کره گرفته میشود و از کره نیز روغن حیوانی.

    در روش سنتی تولید روغن حیوانی ابتدا شیر را در مشک ریخته و آنقدر تکان میدهند که گلوله های کره از آن جدا میشود. سپس کره را بر روی حرارت گذاشته تا آب آن گرفته شود. در نهایت چکیده این کره را گرفته و پس از سرد شدن تبدیل به روغن حیوانی میشود.

    کرمانشاه شهر خلاق خوراک,شهر خلاق خوراک,شهر خلاق,کرمانشاه,روغن کرمانشاهی

    نان برنجی مهمترین شیرینی کرماشان

    نان برنجی نام یک نوع شیرینی محلی سوغات شهر است.

    در تهیه این شیرینی که شهرت خاصی در میان ایرانگردان و ایرانیان دارد از آرد برنج، آرد گندم، پودر شکر، روغن جامد، تخم مرغ، گلاب و روغن کرماشاهی استفاده می‌شود.

    نان برنجی انواع گوناگونی نیز دارد که از آن میان می‌توان به نان برنجی ساده با روغن کرمانشاهی و نان برنجی زعفرانی اشاره کرد.

    نان برنجی، اصلی‌ترین سوغات کرمانشاهیان و بهترین نان برنجی کرمانشاهی با روغن فرد اعلای حیوانی تهیه می‌شود، در هفتمین اجلاس سراسری شورای سیاستگذاری ثبت آثار معنوی کشور که در شهر شاهرود برگزار شد، به ثبت ملی رسید

    کرمانشاه شهر خلاق خوراک,شهر خلاق خوراک,شهر خلاق,کرمانشاه,روغن کرمانشاهی