کتاب صوتی غریبهها و پسرک بومی نوشته احمد محمود
مشاهده نقد و بررسی این کتابکتاب صوتی غریبه ها و پسرک بومی شامل دو بخش است بخش غریبهها و بخش پسرک بومی و اثری است از احمد محمود خالق زمین سوخته
غریبه ها سه داستان را در برگرفته و پسرک بومی ، هفت داستان را شامل میشود . در راه دومین داستان پسرک بومی است
احمد محمود ، در این داستان دولتآباد را به تصویر میکشد و فقر و بیماری شخصیت اصلی داستان، “مستان “را”
مستان میخواهد خودش را به دکتر برساند تا اندکی دل دردش کاستی گیرد .مرد موتور سوار، او را بر ترک موتور نشانده، دائما با او گفت و گو میکند .
مستان از خودش میگوید:
از گذشته، از زنش و از دل دردش .موتور میایستد .مستان میرود تا رفع حاجت کند .چندک میزند .سایهاش با سایه درخت قاطی شده بود که آهی میکشد ;جستی میزند و بر زمین میافتد…مار مستان را زده بود .خون از لثههایش میجوشید و روی لب شکریاش دلمه میشد و کف، همراه خرخر از حلقومش بیرون میزد ..
این مطلب را هم بخوانید: پرفروش ترین کتاب های پنج دهه اخیر ایران
احمد اعطا با نام ادبی احمد محمود (۴ دی ۱۳۱۰، اهواز – ۱۲ مهر ۱۳۸۱، تهران) نویسندهٔ معاصر ایرانی بود. او را پیرو مکتب رئالیسم اجتماعی میدانند.
در سال ۱۳۳۳ نخستین داستان کوتاهش به نام صب میشه در مجله امید ایران منتشر شد، و در سال ۱۳۳۸ توانست اولین مجموعه داستانش به نام مول را با سرمایه شخصی به چاپ رساند.
بابک اعطا، پسر زندهیاد احمد محمود دربارهی نگاه پدرش به جنگ گفته است:
پدرم برای اینکه جنگ و فضای آن را بشناسد، اصرار بسیار زیادی داشت به جبهه برود و با اینکه اجازه رفتن به جبهه را نداشت، از طریق یکی از دوستانش که در بانک کار میکرد، این اجازه را گرفت و به جبهه رفت،
قبل از اینکه پدرم شروع به نوشتن «زمین سوخته» کند، عمویم در جبهه شهید شد و زمانی که پدر، به فصلی رسید که میخواست در آن، مرثیه شهادت برادر را بنویسد، زار زار میگریست و حتی از ناراحتی، به مدت سه شب تب کرد.
هنوز هم کسی قدر و منزلت رمان «زمین سوخته» را درک نکرده است.