کتاب صوتی سر و ته یک کرباس نوشته محمدعلی جمال زاده
مشاهده نقد و بررسی این کتابکتاب صوتی سر و ته یک کرباس نویسنده محمدعلی جمال زاده درباره داستان و سرنوشت کودکی نویسنده کتاب محمدعلی جمال زاده است و از آن جایی که میدان آن حوادث و وقایع اصفهان است آن را میتوان اصفهان نامه نیز خواند .
راوی پس از ۳۵سال به اصفهان بازگشته, در حالی که پرسه زدن در اطراف دنیا, جز آلودگی و پریشانی و تلخکامی حاصلی برای او نداشته است, او اینک کنار زاینده رود نشسته و گذر شتابناک عمر را مرور میکند .
نویسنده هنگام توصیف زندگی پدر خود, روحانی مشروطه خواهی که عمرش به درگیری متعصبان و حکام گذشت, وضع سیاسی ـ اجتماعی ایران در دوره مشروطه را شرح میدهد و زمینههای شکلگیری روحیه دموکرات و تعصب گریز خود را مینمایاند.
بخشی از کتاب صوتی سر و ته یک کرباس
گفتم پس چه باید کرد ؟
گفت همه ی بد بختی ما ناشی از همین ظلم است . مردم این خاک به قدری به ظلم خو گرفته اند که تصور می کنند همه جای دنیا همین طور است و هر آدمی باید به زیر دست خود زور بگوید و از بالا دست خود زور بشنود .
هیچکس نمی خواهد باور نماید که در روی کره ی زمین مردمی به مظلومی و بیچارگی ما مردم ایران پیدا نمی شود .
تا ریشه ی ظلم از این دیار کنده نشود هیچ کاری روی اصلاح به خود نخواهد دید و همیشه همین آش خواهد بود و همین کاسه!
یعنی قانون اساسی کار کردن خر و خوردن یابو که در سر تا سر این مملکت جاری و ساری است بر قرار خواهد بود و هر خاکی هم به سرمان بریزیم و هر جانی هم که بکنیم از مشروطه درست کردن و مجلس عدالت و مساوات برپا ساختن گرفته تا تنظیم مالیه و تأسیس قشون و حتی تعمیم معارف و تکثیر مدارس همه بی فایده و بلا ثمر خواهد بود
تنها فرق معامله این می شود که امروز مردم بیسوادی اسیر و ذلیل اند و فردا مردم مدرسه رفته و تاریخ و جغرافی دانی ذلیل و اسیر خواهند بود و بس و حتی شاید به ملاحظه ی همین کوره سواد و معرفتی که به دست آورده اند تاثیر ظلم و بیداد در آنها سخت تر و تلخ تر و جانفرساتر هم باشد.
کتاب صوتی سر و ته یک کرباس با صدای زیبای حسین لی به علاقمندان به داستان ایرانی توصیه میگردد.
کتاب صوتی سر و ته یک کرباس به مدت 8 ساعت که در یک فایل زیپ مجموعا به حجم ۱۲۰ مگابایت تقدیم علاقمندان میگردد
سید محمدعلی موسوی جمالزاده (۲۳ دی ۱۲۷۰ در اصفهان – ۱۷ آبان ۱۳۷۶ در ژنو) نویسنده و مترجم معاصر ایرانی بود. او را پدر داستان کوتاهزبان فارسی و آغازگر سبک واقعگرایی در ادبیات فارسی میدانند.
او نخستین مجموعهٔ داستانهای کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود و یکی نبود در سال ۱۳۰۰ در برلین منتشر ساخت.
جمالزاده در سال ۱۹۶۵ نامزد جایزه نوبل ادبیات گردید. وی تا به امروز در کنار زین العابدین رهنما، حسین قدس نخعی و ابوالقاسم اعتصامزاده به عنوان تنها فارسی زبانان نامزد جایزه نوبل ادبیات شناخته میشوند.
داستانهای وی انتقادی (از وضع زمانه)، ساده، طنزآمیز و آکنده از ضربالمثلها و اصطلاحات عامیانه است.
وی در سال ۱۳۷۶ در ۱۰۵ سالگی در یک آسایشگاه سالمندان در ژنو، سوئیس درگذشت.