کتاب صوتی آن بو نوشته صنع الله ابراهیم نویسنده شهیر مصری
مشاهده نقد و بررسی این کتابکتاب صوتی آن بو ( که با عنوان آن رایحه هم ترجمه شده است) داستانی از نویسنده شهیر مصری صنع الله ابراهیم است که در آن وضعیت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه مصر در حوالی سال 1960 تا 1970 روایت شده است.
در باره کتاب صوتی آن بو
زمان داستان آن بو (تلك الرائحة) ترسیم کننده دوران ریاست جمهوری جمال عبدالناصر است که با اتخاذ سیاستهای خاص خود به جای پرداختن به مشکلات مصر، بیشتر به سیاست های خارجی توجه داشت
جمال عبدالناصر در سال ۱۹۶۷ مصر را وارد جنگ داخلی یمن و همچنین جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل کرد که پیامدهای بدی برای کشور در پی داشت وجامعه مصر را از درون تضعیف کرد و باعث تیره شدن روابط دولت و مردم شد
خفقان، سکوت، یأس، ناامیدی، زندانی کردن نویسندگان و فعالان سیاسی موضع دولت در برابر منتقدان بود که صنع الله ابراهیم خود به عنوان یک نویسنده و زندانی سیاسی، این شرایط را به خوبی ترسیم کرده است.
فضای داستان آن بو شباهت هایی با داستان بیگانه آلبرکامو دارد که در آن نویسنده بدون هیچ قضاوتی همچون یک نقاش بیطرف، هر آنچه را که میبیند از زاویه دید خود ترسیم میکند
کتاب صوتی آن بو به گونهای روایت شده که گویی تصویری از زندگی خود نویسنده است.
منتقدان درباره این کتاب حرفهای بسیاری گفتهاند و برخی آن را طلیعه جریان تازهای در ادبیات عرب و اتفاق بسیار مهمی در تاریخ سیاسی مصر دانستهاند.
کتاب صوتی آن بو به مدت 90 دقیقه به دوستداران ادبیات داستانی عرب تقدیم می گردد
معرفی صنع الله ابراهیم نویسنده داستان آن بو
صنع الله ابراهیم رمان نویس مصری و یکی از نویسندگان “نسل دهه شصت ” مصر است که به خاطر دیدگاه های چپ و ملی گرایانه اش که به طور مستقیم در کتابش بیان شده است، شناخته شده است.
ابراهیم در سال 1937 در قاهره و در خانواده ای فقیر به دنیا آمد . مادرش پرستاری بود که برای مراقبت از همسر اول پدرش (که فلج بود) استخدام شده بود
ابراهیم در سال 1952 برای تحصیل در رشته حقوق وارد دانشگاه قاهره شد و در آنجا به جنبش دمکراتیک مارکسیست برای آزادی ملی پیوست
با وجود حمایت جنبش دمکراتیک مارکسیست از کودتای جمال عبدالناصر ناصر ؛ او در اواخر دهه 1950 به سرکوب کمونیست ها پرداخت و ابراهیم هم در سال 1959 دستگیر شد و دادگاه نظامی به هفت سال زندان محکوم شد.
او در سال 1964 به مناسبت بازدید نیکیتا خروشچف از مصر برای افتتاح سد اسوان آزاد شد
در سال 1968 ابراهیم یکی از روشنفکران مصری بود که با مجله ادبی آوانگارد همکاری داشت
داستان ها و رمانهای صنع الله ابراهیم گزیدههای زیادی از روزنامهها، مجلات و دیگر منابع سیاسی را بهعنوان راهی برای آگاه کردن مردم در مورد یک موضوع سیاسی یا اجتماعی خاص در خود جای داده است.
او به دلیل عقاید سیاسی خود در دهه 1960 به زندان افتاد. حبس او در اولین کتابش به نام آن بو (تلك الرائحة) آمده است كه يكی از نخستين نوشتههای ادبيات مصري به سبک ادبیات مدرنيست است.
او به دلیل عقاید سیاسی اشو در اعتراض به دولت وقت، در سال 2003 از پذیرش جایزه ادبی معتبر به ارزش 100000 پوند از وزارت فرهنگ مصر خودداری کرد .
کتاب های صنع الله ابراهیم
- آن بو (تلك الرائحة)
- کمیته (به فارسی ترجمه شده است)
- بیروت، بیروت
- ذات
- شرف ( افتخار )
- آمریکایی
- خاطرات زندان واحه
- دشمن(العدو)