کتاب صوتی رکسانه و اسکندر نوشته: جوان کریسپی
کتاب صوتی رکسانه و اسکندر نوشته: جوان کریسپی ترجمه عبدالحمید فریدی عراقی رمانی تاریخی و عاشقانه است که در حین روایت زندگی پرفراز و نشیب رکسانه دختر زیبای فرمانروای سغد، بخش هایی ناگفته ای از تاریخ و زندگی و فتوحات اسکندر مقدونی را روایت میکند.
داستان کتاب صوتی رکسانه و اسکندر از زبان رکسانه و در مجموعه یادداشت های خطاب به بردارش هیستانس بیان می شود
مجموعه یادداشت های رکسانه در شرایطی نوشته می شوند که اسکندر کشته شده و جانشین او کاساندروس به سمت ژنرال اروپا منصوب شده و در صدد است تا وارثان اسکندر یعنی رکسانه و پسرش را (که او هم اسکندر نام دارد) از میان بردارد.
داستان کتاب رکسانه و اسکندر Roxane und Alexander از جایی آغاز می شود که اسکندر با شکست سپاهیان داریوش سوم و تصرف سغد و باختر (باکتریا) در اندیشه فتح هندوستان است و در همین زمان با رکسانه دختر فرمانروای سغد روبرو می شود.
سغد در نزدیکی سمرقند کنونی واقع بوده و از زمره ولایات ایران به شمار می آمده است.
رکسانه با وحشت مطلع میشود که باید با پادشاه و فرمانده سپاه مقدونی، یعنی اسکندر کبیر ازدواج کند. شنیدههای او از اسکندر همه حاکی از بدی او بودهاند. سرانجام روز دیدار فرا میرسد و تنفر جای خود را به آمیزهای از تحسین و احترام و عشق میسپارد…
پس از آن دیدار ، رکسانه که از عشقی عمیق به اسکندر سرشار است با پای پیاده و به همراه او از بیابان ها و راه های صعب العبور می گذرد و به هند می رود و در پایان لشکرکشی اسکندر به هند دوباره با پای پیاده و طی شصت روز راهپیمایی به همراه او از بیابان های بی آب و علف گدروزیا ( مکران و بلوچستان کنونی ) می گذرد و به کارمانیا ( کرمان امروزی ) می رسد، در حالی که نیمی از همراهانشان از گرسنگی و تشنگی در بیابان تلف شدند.
کتاب صوتی رکسانه و اسکندر که بر حقایق تاریخی استوار است با دقتی موشکافانه رویدادها را به تصویر میکشد و اسکندر را از دیدگاهی کاملاً نو، و از دیدِ یک زن، میشناساند
اینکه اسکندر که بوده و چه ویژگی هایی داشته و چگونه توانسته در مدتی چنین کوتاه ـ در صورتی که واقعیت داشته باشد ـ به متصرفاتی چنین عظیم نایل آید و لقب جهانگیر و کبیر را دارا شود.
مجموعه کتب و روایاتی که زندگی اسکندر را به تصویر کشیده اند نتوانسته هاله ای از ابهام و افسانه را که پیرامون این شخص را فرا گرفته از بین ببرد.کتاب حاضر در واقع کوششی بدیع در همین راستاست و در عین حال روایت سرگذشت پرماجرای رکسانه اولین همسر اسکندر و دختر فرمانروای سغد است.