کتاب صوتی دل شب اثر نجیب محفوظ
مشاهده نقد و بررسی این کتابکتاب صوتی دل شب قلب الليل / Heart of the Night رمانی جذاب اثر نویسنده ی عرب زبان نجیب محفوظ Naguib Mahfouz و ترجمه ی کاظم آل یاسین است. کتاب صوتی دل شب در سبک عربی مدرن نگاشته شده است.
درباره ی کتاب صوتی دل شب اثر نجیب محفوظ :
جعفر ابراهیم سید الراوی ،شخصیت اصلی کتاب دل شب با شعار خاص خود «بگذار زندگی تا آخرین نفس پر از جنون مقدس باشد» هدایت میشود و در زندگی اش جلو می رود.
جعفر ابراهیم در یک شب طولانی داستان زندگی خود را در کافه ای دنج در قاهره برای یکی از دوستانش روایت می کند.
او نوه ی یکی از ثروتمندان مشهور مصر است و در خردسالی پدر و مادر خود را از دست داده است.
پدربزرگ جعفر ابراهیم چهارده سال او را حمایت میکند و او در این سال ها علوم دینی، فلسفه، موسیقی و آواز مذهبی را فرا میگیرد.
جعفر ابراهیم در کتاب دل شب روایت میکند که در راستای سلسله مراتبی از تصمیمات بد و نامطلوب، همه چیزش را به کلی از دست داده است از جمله خانواده، اعتبار و موقعیتش در جامعه و در نهایت ثروتش.
جعفر ابراهیم، مردی که توسط انگیزه و اشتیاق خود جلو می رفت، دچار عشق به زنی بسیار زیبا ولی بادیه نشین شد و با او ازدواج کرد.
در نتیجه ی این ازدواج او مجبور شد بهای سنگینی را پرداخت کند.
او در کتاب صوتی دل شب از یک زندگی آسوده با آینده ای درخشان که توسط پدربزرگ ثروتمندش تضمین شده بود به فقر و بیچارگی می افتد.
دلیل فقیر شدن جعفر ابراهیم محروم شدنش از ارث و میراثی بود که قرار بود به او برسد.
در کمال ناباوری نحوه ی برخورد جعفر ابراهیم با مصیبتهایش در کتاب صوتی دل شب مثبت و با امیدواری است. او فلسفه ی رواقی Stoicism را بر زندگی خود اعمال میکند.
خوشیختانه اعتقادات قوی او، حالت معنویتش و میل عمیقش برای برقراری عدالت اجتماعی مانع سرخورده شدن و کنار کشیدن او میشود.
کتاب صوتی دل شب اثر نجیب محفوظ به مدت 4 ساعت در یک فایل زیپ به حجم 85 مگابایت آماده دانلود با لینک مستقیم است
درباره ی نجیب محفوظ خالق اثر تاثیر گذار در دل شب :
نجيب محفوظ عبد العزيز ابراهيم احمد الباشا یک نویسنده ی مصری برنده ی جایزه نوبل (1988) بود که در 11 دسامبر 1911 در قاهره به دنیا آمد و در 30 اوت 2006 بعد از یک جراحی در بیمارستان چشم از جهان فرو بست.
نجیب محفوظ به عنوان یکی از اولین نویسندگان معاصر ادبیات عرب، به همراه طاها حسین، در نظر گرفته می شود که به بررسی مضامین اگزیستانسیالیسم پرداخته است.
او تنها مصری است که برنده جایزه نوبل ادبیات شده است.
نجیب محفوظ در طول 70 سال کار حرفه ای، از دهه 1930 تا 2004 تعداد 35 رمان، بیش از 350 داستان کوتاه، 26 فیلمنامه، صدها ستون نوشته برای روزنامه های مصری و هفت نمایشنامه را منتشر کرد.
تمام رمانهای محفوظ در مصر اتفاق میافتد و همیشه در خط یا دیالوگی اشاره میکند که برابر با جهان است.
از معروف ترین آثار او می توان به سه گانه و حکایت های محله (بچه های محل ما ) ما اشاره کرد.
کتاب بچه های محل ما بهخاطر کفرگویی ناشی از تصویر کنایی او از خدا که مخالف عقاید ادیان ابراهیمی یهودیت، مسیحیت و اسلام بود در مصر سالها ممنوع بود.
بعد از این کتاب اسلامگرایان تندرو قصد کشتن این نویسنده 82 ساله را داشتند و او را خارج از خانه ی شخصی اش در قاهره، از ناحیهٔ گردن، با چاقو مجروح کردند.
نجیب محفوظ زنده ماند اما پس از آن همیشه محافظان او را همراهی میکردند.
از بسیاری از آثار محفوظ برای ساخت فیلم های مصری و خارجی استفاده شده است.
هیچ نویسنده ی عربی در تعداد آثاری که برای سینما و تلویزیون اقتباس شده است از نجیب محفوظ فراتر نمی رود.
با اینکه که سبک نگارش نجیب محفوظ به عنوان ادبیات رئالیستی طبقه بندی می شود اما مضامین اگزیستانسیالیسمی هم در آن به چشم میخورد.
نجیب محفوظ فرزند یک خانواده ی کارمند دولتی بود.
خودش از سال 1934 تا سال 1971 در قسمت فرهنگی خدمات کشوری مصر کار کرد. او در سال 1971 بازنشسته شد.
نجیب محفوظ نخست در وزارت موقوفات مشغول بهکار و سپس مدیر سانسور ادارهٔ هنر و سرانجام رئیس بنیاد حمایت از سینما و در دوران آخر کارمندی، مشاور وزیر فرهنگ شد.
لازم به ذکر است که به خاطر حمایت فراوان او از پیمان صلح انور سادات با اسرائیل در کمپ دیوید، کتابهای او در بسیاری از کشورهای عربی ممنوع بود.
این ممنوعیت با گرفتن جایزه نوبل ادبیات 1988 برداشته شد.